Specialisaties

Medisch pedicure / oncologische voetzorgverlener

De Medisch en Oncologische voetzorgverlener is hoger en breder opgeleid dan een reguliere pedicure en kan alle zogeheten risicovoeten behandelen.

 

Voetzorg Voet op Stap is een Rijkserkende MBO4 medisch pedicure praktijk. Daarnaast heb ik als medisch en oncologische voetzorgverlener een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelregulatie- en reperatietechnieken, orthesiologie, antidruktechnieken en kinesiologie.

 

Tijdens de uitgebreide anamnese worden uw voeten goed geanalyseerd, de huid en/of nagelproblemen bekeken en uw lichamelijk gesteldheid besproken. Naar aanleiding van mijn bevindingen wordt er een behandelplan gemaakt.

 

apparatuur

De oncologische voetzorgverlener is zich bewust van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat zij een veilig en doelmatig zorgverlenerstraject kan inzetten op basis van een verwijzing van de behandeld specialist, oncologisch verpleegkundige of huisarts. Met hen vindt ook afstemming plaats over het behandeltraject.


Mijn praktijk Voetzorg Voet op Stap is aangesloten bij Beroepsvereniging NMMV (Nederlandse Maatschappij Medisch Voetzorgverleners), ingeschreven in het kwaliteitsregister van Kabiz, de branchevereniging Provoet / ProCert. Tevens ben ik een gecontracteerd zorgverlener binnen de diabeteszorg waardoor er vergoedingen mogelijk zijn via de zorgverzekeraar. Als erkend OVV is de praktijk opgenomen in de digitale KNL verwijsgids kanker .


Tot slot is er een multidisciplinaire samenwerking met huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker en oncoloog.

 


Oncologische voetzorg


Oncologie is kanker, een ziekte met grote impact op ons leven.

Ik krijg regelmatig kankerpatiënten in mijn praktijk met voetklachten. Een oncologisch voetzorgverlener (OVV) is opgeleid om voeten van mensen met kanker te behandelen. Een voetbehandeling tijdens de chemofase vindt uitsluitend plaats met een verwijzing van de behandelend specialist, oncologische verpleegkundige of huisarts.

 

Een oncologische voetzorgverlener herkent de bijwerkingen van de behandelingen van kanker en geeft een veilige behandeling - mits de situatie dat toelaat - ende bevindingen van elke behandeling worden teruggekoppeld aan de
behandelend arts, oncologisch verpleegkundige of huisarts.

Massages


In mijn praktijk word ik steeds vaker geconfronteerd met de ziekte kanker. Kanker is een ingrijpende ziekte. Tijdens het intensieve proces van onderzoek, diagnose en behandeling staat voor iemand de wereld op z’n kop, wat angst, verdriet en onzekerheid geeft. De ziekte heeft een grote impact op het dagelijks leven, maar ook op de beleving van het
eigen lichaam. Veel mensen met kanker voelen zich verraden door hun lichaam. De ziekte heeft dus zowel een fysieke als ook een emotionele en sociale impact. Helaas is de realiteit dat steeds meer mensen deze ziekte krijgen.

Door mijn verworven kennis van de ziekte, behandelingen en bijwerkingen tijdens mijn OVV-opleiding en als gediplomeerd
voetreflexzonetherapeut heb ik ook de opleiding “Massage bij Kanker” gevolgd zodat ik u op verantwoorde wijze kan masseren. De massage geneest de kanker niet maar ik kan als massagetherapeut ondersteuning bieden tijdens uw traject en een bijdrage leveren voor een stukje rust en balans tussen lichaam en geest.

 


LowLevelLaser therapie

 

LowLevel Lasertherapie (LLLT) in de praktijk van uw voetverzorging is de behandeling en genezing van de toekomst. Laser is bio-stimulatie: het heeft het vermogen om weefsels op celniveau te herstellen

 

 Laser in de praktijk van de voetverzorging

 

Een therapie bestaat over het algemeen uit een serie behandelingen die een aantal weken duurt. Behandelingen vinden meestal enkele keren per week plaats. Afhankelijk van het soort klacht en de grootte van het te behandelen gebied, duurt elke sessie ongeveer een half uur maar er zijn variaties van slechts een paar seconden tot anderhalf uur. Lasertherapie heeft een snelle werking. Al na een aantal behandelingen zou verbetering moeten plaatsvinden. Om de effectiviteit van de behandeling te versterken raad ik aan om voedingssupplementen in te nemen, waarbij antioxidanten en vitamine E de basis vormen. Antioxidanten beschermen ons. Zij neutraliseren schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam.

 

Beschadigingen in de basis van het weefsel, namelijk in de kern van de cellen, leidt tot een scala aan klachten waarop laser een antwoord heeft: chronische pijn, blessures, artritis, hielspoor, herpes simplex, ulcers, gordelroos, eczeem, psoriasis, triggerpoints, acupunctuur, acne, rugklachten, fybromyalgie, diabetische voet, slechte wondheling, RSI en diverse ontstekingen.

 

LLLT stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam door middel van lokaal toegepast rood licht en infrarode laserstralen. Door het energieniveau van de cellen te stimuleren, de doorbloeding te verbeteren, de ontstekingsverschijnselen af te remmen en de aanmaak van lichaamseigen pijnstillende stoffen (endorfine’s) te stimuleren, vermindert LLLT de pijn van spier, pees en gewrichtsklachten en wordt het herstel gestimuleerd. De LLLT is een therapie dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleert, volkomen ongevaarlijk is, niet giftig, zonder bijwerkingen, pijnloos en effectief is.


Cryotherapie wratbehandeling


Supersnel, vrijwel pijnloos en definitief weg met wratten! Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze soms ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam. Wij spreken hier van cutane wratten ofwel huidwratten.

Werking van de cryopen

De nieuwste technologie om deze aandoeningen effectief en snel te behandelen is door middel van direct inzetbare vrieskracht (Penetrating Jet Freezing) met de CryoPen. Dat kan tot op de millimeter nauwkeurig zonder het omliggende weefsel te beschadigen, door gebruik te maken van N2O ( lachgas). Kenmerkend voor het N20-gas is dat het zich hecht aan de eiwitbolletjes van het virus dat in het wratweefsel aanwezig is. De CryoPen biedt een aantal essentiële voordelen ten opzichte van de bestaande technieken.

Alle voordelen met de cryopen op een rij:

  • vrijwel pijnloze behandeling (vooral bij kinderen een groot voordeel!)
  • snelle behandelingsprocedure. Meestal volstaan 1 à 2 behandelingen voor direct resultaat
  • bij de aanwezigheid van langdurige voetwratten zijn meerdere behan-delingen noodzakelijk
  • steriele werkwijze omdat de huid niet wordt geopend, geen risico voor wondjes en infecties
  • geschikt voor risicovoeten
  • bot, zenuwuiteinden, vaten en grote arteriën weerstaan de vernietiging door vrieskracht
  • de huid hoeft niet met een pleister afgeplakt te worden
  • er is zelden sprake van littekenvorming
  • korte behandelmethode van slechts 20 tot 30 seconden

Bekijk hier de werking van de cryopen.Medical Taping Concept

Door gebruik te maken van verschillende tapemethodes wordt met medical taping de disbalans tussen de spieren hersteld. Er wordt behandeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is voor het behoud en herstel van de gezondheid. De tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de huid. Dit zorgt ervoor dat de opperhuid als het ware wordt gelift.

Zo krijg je meer ruimte in het gebied van de onderhuid waar verschillende receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Dit zorgt o.a voor drukvermindering van de pijnreceptoren, opheffing van de belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer en vergroting van de stabiliteit waardoor de pijn afneemt.

kinesiology tape

Inmiddels is er ook voor pedicures een cursus Medical Taping Concept ontwikkeld. Pedicures komen vaak in aanraking met voetproblemen zo-als bijvoorbeeld de hallux valgus. Daar zijn tal van hulpmiddelen voor ontwikkeld. De hallux valgus spalk, overigens geen prettig hulpmiddel, is daar een voorbeeld van. Nu is het mogelijk zo’n aandoening te behan-delen, druk te verminderen en zelfs tot een standsverandering te komen met de methode van Medical Taping Concept.

 

Voor meer informatie over de kosten en vergoedingen kunt u kijken op de pagina tarieven.